Dolar 45,3993
Euro 53,3549
Altın 6.859,04
BİST 14.779,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Az Bulutlu
Sinop
20°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 16°C

Baharın Habercisi Leylekler Saraydüzü Cuma Ovasına Dönmeye Başladılar.

Baharın Habercisi Leylekler Saraydüzü Cuma Ovasına Dönmeye Başladılar.
17 Mart 2025 16:34 | Son Güncellenme: 17 Mart 2025 16:42
814
A+
A-

Sonbaharda sıcak bölgelere göç eden leylekler, havaların ısınmasıyla Saraydüzü Cuma Ovası’na dönmeye başladı.
Her yıl binlerce kilometre katederek Cuma Ovası’na gelen leylekler, yaz mevsimini elektrik direkleri ve bina çatılarına yaptıkları yuvalarında geçiriyor.

Ağustosa kadar yuvalardaki yavrularını büyütecek olan leylekler, daha sonra tekrar Afrika ülkelerine doğru kanat çırpmaya başlayacak.

Cuma Ovası’nda Leylek Popülasyonunun Araştırılması Projesi Koordinatörü Orhan Okur, AA muhabirine, ovaya bu sene ilk leyleğin 9 Mart’ta geldiğini söyledi.

Üç yıldır sürdürdükleri proje kapsamında bugüne kadar 180 yavru leyleği halkaladıklarını belirten Okur, 32 yuvayı yapay platformla yenilediklerini dile getirdi.

2022 yılında halkaladıkları leylek yavrularının bu yıl ovaya gelmelerini beklediklerini anlatan Okur, şöyle konuştu:

“Şu an leyleklerimizin gelişi devam ediyor. Bugün itibarıyla 30 civarında leyleğimizin geldiğini tespit ettik. Leyleklerin çoğunluğu mart ayı sonuna kadar geleceklerdir. Nisan ayında da gelecek leyleklerle gelişler tamamlanacaktır. Leyleklerin büyük çoğunluğu önceki yuvalarına dönmekle birlikte yeni yuvaların da oluşmasını bekliyoruz. Biz aralıklarla yuvalara dönen leylekleri ve yeni yapılacak yuvaları takip edeceğiz.”

Bölge sakini Yılmaz Özdemir ise leylekleri komşuları, arkadaşları gibi gördüklerini belirterek, “Bahar aylarında leylekler köyümüze geldiler. Çalışırken bize eşlik ediyorlar. Biz de bu durumdan mutlu oluyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

IMG-7802 IMG-7803 IMG-7804 sanalbasin.com üyesidir